Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zondag 19 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Bijvoet

bijvoet Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij bijvoet. Lees hieronder wat voor smaak bijvoet heeft, hoe u het beste bijvoet kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten bijvoet het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over bijvoet om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamArtemisia vulgaris
FamilienaamComposietenfamilie (Compositeae)
Overige namenKrabbeklootjes, gemene alsem.
Buitenlandse namenEngels: Mugwort.
Frans: Armoise.
Duits: Beifuss, Gänsekraut, Johanneskraut, Besenkraut.
Italiaans: Amarella.
Spaans: Amarella.
OorsprongIn geheel Europa, Azië en Noord-Amerika.
VindplaatsIn geheel Europa, Azië en Noord-Amerika.
BeschrijvingIn geheel Europa, Azië en Noord-Amerika.
KweekTe vermeerderen door zaad of stekken. Groeit in elke grond, maar houdt ze ongeveer 60 centimeter van elkaar.
VerduurzamenPluk en droog de bladeren en toppen vlak voor de bloei.
EigenschappenPluk en droog de bladeren en toppen vlak voor de bloei.
Toepassing spijs & drankGaat goed samen met vette recepten.
Toepassing medicinaalOntsmettend, maar minder sterk dan absint. Verkwikkend in badwater.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.