Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Garnering

Een leuke garnering maakt een gerecht veel fraaier; de garnering zorgt ervoor dat het uiterlijk van het gerecht beter wordt. Hier vindt u leuke garneringen voor gerechten die niet duur zijn en makkelijk te maken. De garnering wordt gemaakt met standaard keukengerei, maar soms ook met speciaal keukengerei.
  Garnering  Bereiding
Tomaat komkommer Tomaat komkommer
Snijd een tomaat aan de onderkant iets bij, zodat de tomaat beter grip heeft op het ondervlak. Maak inkepingen tot bijna aan de onderkant in de tomaat. Steek plakjes komkommer in de opemingen van de tomaat.
Ei Ei
Snijd plakjes van een hardgekookt ei (dit gaat makkelijk met een eiersnijder). Versier de plakjes ei met in plakjes gesneden olijf, een rolletje ansjovis, kleine reepjes tomaat of met paprika.
Ei radijs Ei radijs
Snijd een hard gekookt ei in zes parten en leg ze in een waaier vorm, hier kun je het beste een eisnijder voor gebruiken. Maak het geheel af met takjes peterselie en een radijs in het midden.
Paprika Paprika
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne ringen. Leg de paprikaringen dakpans gewijs op elkaar. Het geheel ziet er vrolijker uit als je meerdere kleuren paprika gebruikt.
Augurk radijs Augurk radijs
Snijd een grote augurk op gelijke afstanden in. Buig de augurk in een circel zodat de inkepingen wat open gaan staan. Steek in elke inkeping van de augurk een plakje radijs. Het geheel afwerken met een takje peterselie en een klein radijsje.
Augurkwaaier Augurkwaaier
Snijd een augurk enkele malen in de lengte in. De gesneden augurk iets uit elkaar trekken, zodat er een waaier ontstaat.
Citroen komkommer Citroen komkommer
Snij de citroen van boven enkele keren in. Snij dunne plakjes komkommer en stop in iedere inkeping twee plakjes komkommer.
Ananasbloem Ananasbloem
Leg stukjes ananas in de vorm van een ster. Leg in het hartje van de ananasster een olijf of een geconfeit kersje (het laatste is een goede combinatie bij een dessert). Vorm de steel van reepjes sucade of citroenschil.
Komkommer Komkommer
Van een stukje komkommer met schil de bovenkant met een puntig mesje tandvormig uitsnijden. Leg in het midden een takje dille of peterselie als versiering.
Ei radijs komkommer Ei radijs komkommer
Een hard gekookt ei aan de onderkant bijsnijden zodat er een vlak geheel onstaat en het ei goed blijft staan. Maak 8 insnijdingen in het ei en voeg hier acht plakjes radijs en komkommer in. Werk het geheel af met een takje peterselie.
Citroenster Citroenster
Snijd een hele citroen met een mesje rondom zigzaggend in tot het midden. Draai beide helften citroen van elkaar. Garneer de citroenster met een takje perterselie.
Citroenspiraal Citroenspiraal
Snijd een schijfje citroen tot het midden in. Draai het schijfje citroen in een spiraal en versier het schijfje citroen met peterselie.
Kartelcitroen Kartelcitroen
Trek met een citroentrekker op regelmatige afstand gleufjes in een hele citroen. Snijd de citroen in plakjes en leg op elk schijfje citroen een stukje tomaat of een plakje olijf. De schijfjes citroen kunnen ook uitgesneden worden met de punt van een aardappelschilmesje of met een spuitmondstukje dat gekarteld is.
Citroen IV Citroen IV
Trek met een citroentrekker op regelmatige afstand gleufjes in een hele citroen. Snij de citroen doormidden en maak een inkeping in het vruchtvlees. Steek hier een takje peterselie in.
Radijs I Radijs I
Het radijsje aan de bovenkant vier maal insijden. De partjes iets uitbuigen en in koud water leggen. Hierdoor gaat het radijsje openstaan.
Radijs II Radijs II
Het radijsje aan de bovenkant zes maal insijden (er onstaat een zeshoek). De partjes iets uitbuigen en in koud water leggen. Hierdoor gaat het radijsje openstaan.
Glasrand suiker Glasrand suiker
Schenk op een schotel een beetje siroop. Strooi op een ander bordje wat suiker. Doop een glas met de glasrand eerst in de siroop, daarna in het suiker. Laat het in de koelkast uitharden. Te gebruiken bij zoete gerechten.
Glasrand paprikapoeder Glasrand paprikapoeder
Schenk op een schotel een beetje citroensap. Strooi op een ander bordje wat paprikapoeder. Doop een glas met de glasrand eerst in de citroensap, daarna in de paprikapoeder. Laat het in de koelkast uitharden. Te gebruiken bij kruidige en hartige gerechten.
Glasrand herbes de provence Glasrand herbes de provence
Schenk op een schotel een beetje citroensap. Strooi op een ander bordje wat herbes de provence (tuinkruiden). Doop een glas met de glasrand eerst in de citroensap, daarna in de kruiden. Laat het in de koelkast uitharden. Te gebruiken bij hartige gerechten of vis-cocktails.
Toefje Toefje
Vul een slagroomspuit met bijvoorbeeld aardappelpuree en spuit mooie ronde toefjes. Vries de toefjes in, deze zijn hierna goed te frituren.
Dichte zigzag Dichte zigzag
Met deze zigzag gemaakt met een slagroomspuit serveert u aardappelpuree of een andre hartige puree op een feestelijke manier.
Boterkrul Boterkrul
Ga met een kartelmes over een blok halfharde boter, schraap hier krullen van. Leg de boterkrullen terug in de koelkast om ze goed hard te laten worden.