Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 14 december 2018.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Salomonszegel

salomonszegel Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij salomonszegel. Lees hieronder wat voor smaak salomonszegel heeft, hoe u het beste salomonszegel kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten salomonszegel het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over salomonszegel om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamPolygonatum odoratum
FamilienaamLeliefamilie (Liliaceae)
Overige namen-
Buitenlandse namenEngels: Salomon’s seal.
Frans: Sceau de Salomon, Grenouillet.
Duits: Salomonssiegel.
Italiaans: /santoreggia selvatia.
Spaans: Sello de Salomón.
Oorsprong-
VindplaatsVochtige, schaduwrijke, bosachtige streken in Noord-Europa.
BeschrijvingVochtige, schaduwrijke, bosachtige streken in Noord-Europa.
KweekIn het najaar vermeerderen door zaaien, of in het voor- of najaar een stuk van de wortelstok in lichte grond met bladaarde poten.
VerduurzamenDe wortelstok drogen of vers gebruiken.
EigenschappenDe wortelstok drogen of vers gebruiken.
Toepassing spijs & drank-
Toepassing medicinaalLeg stukjes uitgedroogde wortel als kompres op kneuzingen en ontstekingen, speciaal nagelriemontstekingen.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.