Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Kamille

kamille Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij kamille. Lees hieronder wat voor smaak kamille heeft, hoe u het beste kamille kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten kamille het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over kamille om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamChamomilla of Matricaria
FamilienaamComposietenfamilie (Compositeae)
Overige namen-
Buitenlandse namen-
OorsprongIn een gematigd klimaat in Europa en Noord-Amerika.
VindplaatsIn een gematigd klimaat in Europa en Noord-Amerika.
BeschrijvingIn een gematigd klimaat in Europa en Noord-Amerika.
KweekElk voor- of najaar opnieuw inzaaien op een regenachtige dag, zodat het fijne zaad niet wegwaait. Veel water geven tot de plantjes zijn aangeslagen. Uitdunnen tot er 25 centimeter ruimte tussen zit.
VerduurzamenAls de bloemen geheel openstaan, kunnen ze geplukt worden en op een koele plaats gedroogd.
EigenschappenAls de bloemen geheel openstaan, kunnen ze geplukt worden en op een koele plaats gedroogd.
Toepassing spijs & drank-
Toepassing medicinaalThee van gedroogde kamillebloemen is van oudsher een spoelmiddel tegen kiespijn en andere ontstekingen in de mond. Zeer warm gedronken werkt de thee kalmerend en bevordert het de menstruatie.
Warme omslagen van een sterk afkooksel helpen tegen raumatische pijnen.
Een olieëxtract uit de bloemen levert een goede massage-olie.
Toepassing huishoudelijkEen kamille-extract vormt een goed spuitmiddel om planten gezond te houden.


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.