Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, dinsdag 16 april 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Duizendblad

duizendblad Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij duizendblad. Lees hieronder wat voor smaak duizendblad heeft, hoe u het beste duizendblad kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten duizendblad het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over duizendblad om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamAchillea millefolium
FamilienaamComposietenfamilie (Compositae)
Overige namenDuizendtak, hazegerwe, hondenklaar.
Buitenlandse namenEngels: Yarrow, Milfoil.
Frans: Achillée, Herbe aux charpentiers, Millefeuille.
Duits: Garbe, Gemeine schafgarbe.
Italiaans: Millefoglio.
Spaans: Cientoenrama, Milenrama.
Oorsprong-
VindplaatsKomt overal voor in vrijwel elk klimaat.
BeschrijvingKomt overal voor in vrijwel elk klimaat.
KweekUit zaad of door wortelscheuren, maar de eenvoudigste manier is om een paar wilde planten te steken, want in vrijwel elke grondsoort slaan ze aan en stoelen ze snel uit.
VerduurzamenDe planten plukken en drogen wanneer de bloemen open gaan.
EigenschappenDe planten plukken en drogen wanneer de bloemen open gaan.
Toepassing spijs & drankAlleen jonge, verse blaadjes zijn te eten, in de soep of in de salade, en lijken iets op kervel.
Toepassing medicinaalWanneer de gekneusde, verse gedroogde bladeren op een wond gelegd worden, hebben ze een bloedstelpende en genezende werking. De gedroogde en verpulverde bloemschermen kunnen worden samengewreven met vette crème, bijenwas of vaseline en vormen zo een huidgenezende mengsel. Het maakt echter de huid erg teer; gebruik het daarom niet langer dan een dag of tien.
Kauwen op de bladeren helpt tegen kiespijn.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.