Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Mirt

mirt Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij mirt. Lees hieronder wat voor smaak mirt heeft, hoe u het beste mirt kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten mirt het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over mirt om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamMyrtus communis
FamilienaamMirtenfamilie (Myrtaceae)
Overige namen-
Buitenlandse namenEngels: Myrtle.
Frans: Myrte.
Duits: Myrte.
Italiaans: Mirto, Mortella.
Spaans: Arrayan, Mirto.
OorsprongIn het wild langs berghellingen in Zuid-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
VindplaatsIn Nederland gekweekt voor de tuin.
BeschrijvingIn Nederland gekweekt voor de tuin.
KweekMirt kan hartje zomer vermeerderd worden door afleggen, stekken of zaaien tegen een op het zuiden gelegen muur. De jonge mirteplant moet tegen de winter afgedekt worden.
Verduurzamen-
Eigenschappen-
Toepassing spijs & drankIn bepaalde streken rond de Middellandse Zee verpakt men, vlak voor het opdienen, stukjes gebraden vlees en gevogelte in mirtebladeren, waardoor het vlees iets gearomatiseerd wordt. Mirtetakken worden ook gebruikt voor een vuur waarop vlees wordt geroosterd.
Toepassing medicinaalEen van mirtebladeren getrokken thee bevordert slijmafdrijving. De gedroogde en gemalen bladeren worden wel als lichaamspoeder gebruikt.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.