Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en
soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Receptentabel gebruiken we:
Functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Receptentabel gebruikgemaakt van sessie cookies.
Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en, op basis daarvan, de website verbeteren.
Advertisingcookies. Om advertenties te dienen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Adverteerders kúnnen de cookies die zij plaatsen gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Dit heeft niet onze voorkeur, maar we hebben daar helaas geen invloed op.
Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij echte kervel. Lees hieronder wat voor
smaak echte kervel heeft, hoe u het beste echte kervel kan
gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten echte kervel het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier
nog wat extra informatie over echte kervel om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid
of specerij.
Latijnse naam
Anthriscus cerefolium
Familienaam
Schermbloemenfamilie (Umbellifereae)
Overige namen
Gewone kervel, tamme kervel, soepkervel, moeskervel.
Ooste-Europa en West-Azië; waarschijnlijk door de Oude Romeinen naar West- en Midden-Europa gebracht.
Vindplaats
In Nederland gekweekt op lichte droge grond, half in de schaduw.
Beschrijving
In Nederland gekweekt op lichte droge grond, half in de schaduw.
Kweek
Kervel groeit snel en zaait zich elk jaar overvloedig uit; wel regelmatig begieten. Dun de 8 centimeter hoge zaailingen uit tot een onderlinge afstand van 30 centimeter.
Verduurzamen
Drogen is niet mogelijk bij kervel, daar het aroma vrijwel meteen vervliegt.
Eigenschappen
Drogen is niet mogelijk bij kervel, daar het aroma vrijwel meteen vervliegt.
Toepassing spijs & drank
Kervel behoort tot de zogenaamde fines herbes, harmoniseert de smaak van vele andere kruiden en onderstreept die.
Dit geld vooral voor dragon.
Kervel moet niet meegekookt worden, maar vlak voor het verstrijken van de kooktijd worden toegevoegd.
Het kruid combineert goed met vis en schaaldieren en past uitstekend in smeersels, dipsauzen en eiergerechten.
Toepassing medicinaal
Verse kervelsap vormt een goede reinigende en teintverbeterende huidlotion.