Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 24 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Echte kervel

echte kervel Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij echte kervel. Lees hieronder wat voor smaak echte kervel heeft, hoe u het beste echte kervel kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten echte kervel het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over echte kervel om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamAnthriscus cerefolium
FamilienaamSchermbloemenfamilie (Umbellifereae)
Overige namenGewone kervel, tamme kervel, soepkervel, moeskervel.
Buitenlandse namenEngels: Cow-parsley.
Frans: Persil sauvage.
Duits: Kerbel.
Italiaans: Lappola.
Spaans: Perifallo.
OorsprongOoste-Europa en West-Azië; waarschijnlijk door de Oude Romeinen naar West- en Midden-Europa gebracht.
VindplaatsIn Nederland gekweekt op lichte droge grond, half in de schaduw.
BeschrijvingIn Nederland gekweekt op lichte droge grond, half in de schaduw.
KweekKervel groeit snel en zaait zich elk jaar overvloedig uit; wel regelmatig begieten. Dun de 8 centimeter hoge zaailingen uit tot een onderlinge afstand van 30 centimeter.
VerduurzamenDrogen is niet mogelijk bij kervel, daar het aroma vrijwel meteen vervliegt.
EigenschappenDrogen is niet mogelijk bij kervel, daar het aroma vrijwel meteen vervliegt.
Toepassing spijs & drankKervel behoort tot de zogenaamde fines herbes, harmoniseert de smaak van vele andere kruiden en onderstreept die.
Dit geld vooral voor dragon.
Kervel moet niet meegekookt worden, maar vlak voor het verstrijken van de kooktijd worden toegevoegd.
Het kruid combineert goed met vis en schaaldieren en past uitstekend in smeersels, dipsauzen en eiergerechten.
Toepassing medicinaalVerse kervelsap vormt een goede reinigende en teintverbeterende huidlotion.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.