Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, woensdag 22 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Breed longkruid

breed longkruid Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij breed longkruid. Lees hieronder wat voor smaak breed longkruid heeft, hoe u het beste breed longkruid kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten breed longkruid het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over breed longkruid om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamPulmonaria officinalis
FamilienaamRuwbladigenfamilie (Boraginaceae)
Overige namenOnzevrouwespin, vlekkenkruid.
Buitenlandse namenEngels: Lungwort.
Frans: Pulmonaire.
Duits: Lungenkraut.
Italiaans: Pulmonaria.
Spaans: Pulmonaria manchada.
OorsprongHet Europese continent.
VindplaatsIn Nederland komt dit kruid in het wild heel weinig voor; wel wordt het in vele vormen gekweekt in de schaduw onder de bomen en struiken.
BeschrijvingIn Nederland komt dit kruid in het wild heel weinig voor; wel wordt het in vele vormen gekweekt in de schaduw onder de bomen en struiken.
KweekTe vermeerderen door zaad of worteldeling. Zorg voor een beschaduwde plaats.
VerduurzamenPluk de bloeiende toppen en bladeren in de lente en gebruik ze vers.
EigenschappenPluk de bloeiende toppen en bladeren in de lente en gebruik ze vers.
Toepassing spijs & drankDe bladeren kunnen als toekruid in een salade of op een gerecht gesnipperd worden.
Toepassing medicinaalBij aandoeningen van de luchtwegen helpt een decoct (afkooksel) van 30 gram verze bladeren en bloeitoppen in 1 liter water (10 minuten). Later afkoelen en zeven als het lauw is. Hiervan, verspreid over de dag, steeds een borrelglaasje drinken.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.