Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 19 april 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Kersen monchou taart

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Overig.

Recept informatie

Recept menugang Banket
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd > 2 uur
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Kersen monchou taart

Ingrediënten

1 pakje(s) monchou taartmix van dr.oetker 
1 doos bastogne koeken 
150 gram boter ( 50% margarine/50% roomboter) 
500 milliliter slagroom 
200 gram monchou (de kleine vierkante pakjes) 
100 milliliter kersensap 
1 blikje(s) jonkerfris kersen taart vulling 
3 eetlepel(s) basterdsuiker 
1 zakje(s) taartina 

Recept bereiding

-Neem een schone theedoek en een deegrol en sla het hele pak Bastogne koeken tot fijn gruis.
-Smelt de boter en meng dit gelijkelijk door het gruis.
-Span het bakpapier uit het pak dr.Oetker Monchou taartmix over de bodem van een springvorm (25 cm) en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem met de bolle kant van een grote eetlepel.
-Zet dit geheel voor 15 min in de koelkast.
-Sla ondertussen de monchou tot een gladde massa.
-Voeg hierbij het kersensap en de taartmix uit het pak. Mix dit tot een mooi egaal mengsel.
-Klop 250 ml slagroom stijf en voeg dit bij het mengsel en mix dit weer tot een gladde massa.
-Haal de hard geworden bodem uit de koelkast en giet de taartmassa er op. Verdeel dit weer gelijkelijk over de bodem met een bakspatel.
-Zet het geheel voor 2 uur in de koelkast.

-Voor de garnering: Sla 250 ml slagroom met hierin de suiker stijf en doe dit in een spuitzak met grote spuitmond.
-Neem de Jonkerfris taartvulling en verwarm dit tot dat het net niet kookt. Meng de taartina met een beetje water zodat het een klontloze drap. Giet dit bij de taartvulling en roer zodat het het niet gaat koken.
-Laat het wat afkoelen maar het moet wel blijven vloeien.
-Haal de taart na 2 uur uit de koelkast en giet de taartvulling over de opgesteven Monchou taart.
-Zet de taart weer voor 15 min terug in de koelkast.
-Snij hierna de taart los van de springvorm en verwijder de rand. Trek de taart aan het bakpapier op vlakke taartplateau.
-Garneer en versier de taart met de slagroom tot een overheerlijk geheel naar eigen inzicht.

Recept geplaatst op 21-12-2008 om 16:37:22 door en is 11597 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Taaitaai Taaitaai
Speculaas brokken Speculaas brokken
Pepernoten Pepernoten
Gevulde speculaas Gevulde speculaas

Beoordeel recept Waardeer recept kersen monchou taart:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "kersen monchou taart".


Vet Onderstrepen Cursief