Receptentabel

Pittige mosselen

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering
Pittige mosselen

IngrediŽnten

2 kilo mosselen 
1   ui 
2 teentje(s) knoflook 
1   rode peper 
3 eetlepel(s) olijfolie 
3 takje(s) tijm 
1 deciliter sherry 
200 gram tomatenblokjes in blik 
  verse koriander 
  peper en zout 

Recept bereiding

Was de mosselen grondig. Pel de ui en de teentjes knoflook. Snijd de ui in dunne partjes en de knoflook in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en rode peper ca. 2 minuten. Ris de tijm van de takjes en schep ze erdoor. Leg de mosselen in de pan en schep alles voorzichtig om. Kruid met peper en zout.Sprenkel de sherry erover en schep de tomaatstukjes erdoor. Roerbak de mosselen op hoog vuur ca. 6-8 minuten tot ze allemaal open staan. Garneer met verse koriander.
Lekker met Belgische frietjes en een fisse salade.

Recept geplaatst op 24-04-2006 om 12:18:54 door en is 114979 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Scampitaart Scampitaart
Kaas - tomatenfondue Kaas - tomatenfondue
Zelfgemaakte zalmsticks met noten Zelfgemaakte zalmsticks met noten
Mosselen met look tomaten en dille Mosselen met look tomaten en dille

Beoordeel recept Waardeer recept pittige mosselen:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "pittige mosselen".


Vet Onderstrepen Cursief