|
Pittige mosselen
|
Recept informatie
Ingrediënten
2 kilo mosselen |
1 ui |
2 teentje(s) knoflook |
1 rode peper |
3 eetlepel(s) olijfolie |
3 takje(s) tijm |
1 deciliter sherry |
200 gram tomatenblokjes in blik |
verse koriander |
peper en zout |
Recept bereiding
Was de mosselen grondig. Pel de ui en de teentjes knoflook. Snijd de ui in dunne partjes en de knoflook in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en rode peper ca. 2 minuten. Ris de tijm van de takjes en schep ze erdoor. Leg de mosselen in de pan en schep alles voorzichtig om. Kruid met peper en zout.Sprenkel de sherry erover en schep de tomaatstukjes erdoor. Roerbak de mosselen op hoog vuur ca. 6-8 minuten tot ze allemaal open staan. Garneer met verse koriander. Lekker met Belgische frietjes en een fisse salade.
Recept geplaatst op 24-04-2006 om 12:18:54 door en is 2310258 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|