Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, woensdag 13 november 2019.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Champignons à l’escargot

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering
Champignons  à l’escargot

Ingrediënten

500 gram Champignons 
2   Uien 
3   Teentjes knoflook 
1 zakje(s) Kruiden ter bereiding van kruide 
2 eetlepel(s) Bloem (aangelengt met water) 
  Bouillonpoeder of aromat 
0,5 bosje(s) Peterselie (fijngeknipt) 
125 milliliter Slagroom 
  Geraspte kaas 
  Kruidenboter 
  Stokbrood 

Recept bereiding

Snij de uien in ringen en snipper de teentjes knoflook zo fijn mogelijk.

Fruit de uien in wat boter en voeg de kruidenboter-kruiden toe.

Doe de hele champignons erbij en laat deze 10 minuten smoren (met de deksel op de pan).
Bind het kookvocht met zoveel aangemengde bloem als nodig en breng op smaak met peper en aromat of bouillonpoeder.

Roer er vervolgens de slagroom en peterselie door.
Verwarm de grill voor. Schep de champignons met wat saus in eenpersoons vuurvaste potjes of schaaltjes en bestrooi ze rijkelijk met de gemalen kaas.

Laat het gerecht kleuren onder de grill.
Serveren met stokbrood en kruidenboter.

Recept geplaatst op 11-02-2006 om 20:04:26 door en is 173300 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Aardappelbieslookpuntjes Aardappelbieslookpuntjes
Bruschetta met paddestoelenspread Bruschetta met paddestoelenspread
Viscocktail met frisse komkommer Viscocktail met frisse komkommer
Kaastimbaaltje met selderij-witlofsalade Kaastimbaaltje met selderij-witlofsalade

Beoordeel recept Waardeer recept champignons à l’escargot:
  

Recept reactie(s)

  : geplaatst op 02-05-2006 om 14:51:24
Heerlijk voorgerecht,echt het proberen waard

Vet Onderstrepen Cursief