Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zaterdag 20 april 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Agrimonie

agrimonie Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij agrimonie. Lees hieronder wat voor smaak agrimonie heeft, hoe u het beste agrimonie kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten agrimonie het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over agrimonie om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamAgrimonia eupatoria
FamilienaamRozenfamilie (Rosaceae)
Overige namenAvermoenie, drakebloed, del leverkruid, omgekeerde klissen.
Buitenlandse namenEngels: Agrimony.
Frans: Aigremoine.
Duits: Odermenning.
Italiaans: Agrimonia.
Spaans: Hierba de San Guillermo.
Oorsprong-
VindplaatsIn Nederland langs dijken, langs wegen en in duinpannen.
BeschrijvingIn Nederland langs dijken, langs wegen en in duinpannen.
KweekVermeerderen door scheuren of stekken. In droge grond planten.
VerduurzamenPluk de bladeren vlak voordat de bloempjes opengaan en droog ze.
EigenschappenPluk de bladeren vlak voordat de bloempjes opengaan en droog ze.
Toepassing spijs & drank-
Toepassing medicinaalEen flinke handvol bladeren van de argimonie in een heet voetbad helpt tegen vermoeide voeten.
Een met honing gezoet en gezeefd afkooksel van 50 gram agrimoniebladeren die 5 minuten in een halve liter water zijn gekookt, vormt een goede gordeldrank tegen mond- en keelontsteking.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.