Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, maandag 20 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Griekse alant

griekse alant Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij griekse alant. Lees hieronder wat voor smaak griekse alant heeft, hoe u het beste griekse alant kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten griekse alant het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over griekse alant om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamInula helenium
FamilienaamComposietenfamilie (Compositeae)
Overige namenHeliumwortel, odinskop
Buitenlandse namenEngels: Elecampagne.
Frans: Aunée, Helene, Inule.
Duits: Echter Alant.
Italiaans: Inula.
Spaans: Enula campagna.
OorsprongRond de Middelandse Zee en Noord- Azië.
VindplaatsIn Nederland alleen in gekweekte vorm.
BeschrijvingIn Nederland alleen in gekweekte vorm.
KweekIn het voorjaar door het zaad of door uitlopers met een knop. In het najaar door scheuren. Plant het in goed bemeste, vochtige grond.
VerduurzamenDe wortels rooien in het najaar van het tweede jaar.
EigenschappenDe wortels rooien in het najaar van het tweede jaar.
Toepassing spijs & drank-
Toepassing medicinaalDe alantwortel wekt antiseptisch (ontsmettend) adstringerend (samentrekkend), digesief(spijsverterend) en slijmafzettend.
Versuikerd helpt de wortel tegen maagzuur.
Als alcoholisch extract in een gezichtslotion helpt het tegen acne.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.