Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Sjalot

sjalot Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij sjalot. Lees hieronder wat voor smaak sjalot heeft, hoe u het beste sjalot kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten sjalot het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over sjalot om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamAllium ascalonium
FamilienaamLeliefamilie (Liliaceae)
Overige namen-
Buitenlandse namenEngels: Scallion, Shallot, Eschalots, Spanish Garlic.
Frans: Échalotte.
Duits: Schalotte.
Italiaans: Scologna.
Spaans: Ascolonia.
OorsprongDoor de kruisvaarders uit Voor-Azië naar Europa gebracht.
VindplaatsIn gekweekte vorm overal ter wereld.
BeschrijvingIn gekweekte vorm overal ter wereld.
KweekIn de lente enkele bolletjes op 15 centimeter van elkaar poten.
VerduurzamenGedroogd zijn ze ongeveer een jaar houdbaar.
EigenschappenGedroogd zijn ze ongeveer een jaar houdbaar.
Toepassing spijs & drankIn Noord-Frankrijk worden ze op grote schaal toegepast in de beroemde Normandische keuken. Bak ze tot ze geel zijn, want gebruind smaken ze bitter.
Ingemaakt zijn ze heerlijk.
Toepassing medicinaal-
Toepassing huishoudelijk-
Voedingswaarde Voedingswaarde van sjalot.


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.