Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 18 april 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Eendefilet met passievruchtensaus

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Overig.

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering
Eendefilet met passievruchtensaus

Ingrediënten

2 stuk(s) eendeborsten 
20 gram vetstof 
  peper 
  zout 
4 plakje(s) gerookt spek 
4 stuk(s) passievruchten 
1 eetlepel(s) suiker 
1 eetlepel(s) azijn 
1,5 deciliter room 
1 bosje(s) waterkers 

Recept bereiding

Verwijder zwoerd van spek en snij spek in reepjes. Laat spek krokant uitbakken en laat uitlekken op keukenpapier. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten, gebruik het sap al dan niet gezeefd , dit naar keuze. Was en reinig de waterkers.
Bak de eendeborsten aan in de hete vetstof, kruid met peper en zout, neem uit pan en hou warm.
Voeg de suiker toe en laat karameliseren; blus dan met de azijn, passievruchtenvlees en sap en eventueel een weinig water. Voeg de room bij en laat even inkoken. Voeg het spek erbij en laat nog eens inkoken.
Snij de eendeborsten in plakjes en schik op de borden, giet een beetje saus erover; versier met halve passievrucht en waterkers.

Variatie met parelhoen : 2 parelhoentjes, kruid met peper en zout laat aankorsten in hete vetstof. Doe dan in vuurvaste schotel en voeg wat verse vetstof toe. Zet op 220 ° gedurende 35 à 40 min. Werk saus af met braadvocht van parelhoentjes zoals hierboven beschreven. Serveer halve parelhoen

bron: ontvangen van vriendin

Recept geplaatst op 09-02-2009 om 14:35:33 door en is 30886 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Mechelse asperges met breydelham en mousselinesa Mechelse asperges met breydelham en mousselinesa
Breydelham met asperges, ei en krielaarappeltjes Breydelham met asperges, ei en krielaarappeltjes
Kalfsfricassee Kalfsfricassee
Varkensribstuk in slablaadjes met fijne groente Varkensribstuk in slablaadjes met fijne groente

Beoordeel recept Waardeer recept eendefilet met passievruchtensaus:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "eendefilet met passievruchtensaus".


Vet Onderstrepen Cursief