Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zaterdag 18 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Varkensribstuk in slablaadjes met fijne groente

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 50 - 60 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Varkensribstuk in slablaadjes met fijne groente

Ingrediënten

750 gram varkensribstuk of hespegebraad 
1   krop sla 
100 gram vetstof 
  peper 
  zout 
2 stuk(s) wortelen 
1 stuk(s) ui 
2 takje(s) witte selder 
2 stuk(s) witten van prei 
1 stuk(s) courgette 
2 plakje(s) vers gezouten spek 
1 glas witte wijn 
1 glas vleesbouillon 
  tijm 
  laurier 
  dragon 
1 deciliter room 

Recept bereiding

Laat het vlees aankorsten in hete vetstof. Kruid met peper en zout. Was en reinig de sla en blancheer de slabladeren even in kokend water. Laat uitdruipen. Verpak het gebraad in slabladen en bind op met keukengaren. Was en reinig de groenten en snijd naar keuze in stukjes of reepjes. Fruit de groenten aan in de vetstof. Schik de groenten in ingevette schotel en kruid met peper zout laurier tijm / Leg het gebraad erop en laat 30 min braden in een voorverwarmde oven van 190 °. Neem het gebraad uit schotel om de groentesaus af te werken. Laat het vlees wel nog 10 min verder garen in de oven. Werk de groentesaus af door de wijn en de bouillon erbij te gieten en laat voor de helft in koken. Voeg de dragon en de room erbij en laat nog even doorkoken. Verwijder het keukengaren van het vlees. Snij vlees in schijfjes en serveer op groentesausbedje. Dien op met aardappelrotsjes of aardappelkoekjes

bron: gekregen van vriending

Recept geplaatst op 09-02-2009 om 14:44:53 door en is 3647 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Mechelse asperges met breydelham en mousselinesa Mechelse asperges met breydelham en mousselinesa
Breydelham met asperges, ei en krielaarappeltjes Breydelham met asperges, ei en krielaarappeltjes
Kalfsfricassee Kalfsfricassee
Eendefilet met passievruchtensaus Eendefilet met passievruchtensaus

Beoordeel recept Waardeer recept varkensribstuk in slablaadjes met fijne groente:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "varkensribstuk in slablaadjes met fijne groente".


Vet Onderstrepen Cursief