Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Donkere bouillon met paddestoelen

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 1 - 1,5 uur
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering
Donkere bouillon met paddestoelen

Ingrediënten

2 takje(s) bleekselderij 
1   winterwortel 
1 takje(s) prei 
1   ui 
centiliter olie 
1 blikje(s) tomatenpuree [klein] 
2 pot(ten) runderfond 
1   laurierblad 
250 gram champignons 
1 glas sherry [droge] 
1 eetlepel(s) sojasaus 
1   zout 
1   peper 
  soepstengels 

Recept bereiding

voorbereiding
Verwarm de oven voor op 240 C.
Snijd de gewassen groente grof. Snijd de ui door midden zonder de schil te verwijderen.
Vet de braadslee in met wat olie, verdeel de groenten er pver, druppel met wat olie en zet zolang in de voor verwarmde oven tot de groenten donker bruin van kleur worden. Dat duuurt ong. 25 min. Roer er de tomatenpuree door en laat 5 min. mee bakken. Doe de groenten in een soeppan, blus de braadslee af met 0,5 liter heet water, roer het aanbaksel los van de bodem en doe het water in de soeppan. Voeg de twee potten runderfond toe en een 1 liter heet water. Laat het met een laurierbled aan de koook komen. Laat het 1 uur zachtjes trekken. Bekleed een zeef met een nat gemaakte keukendoek en giet er de bouillondoor heen. de bouillon kan in dit sadium in de koelkast worden gezet of in gevroren.
Afwerken
Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Brende buoillon aan de kook en breng op smaak met de sherry en de sojasaus. roef of er nog zout of peper bij moet. Laat de plakjes enige tijd mee koken. bestrooi de soep met de fijn geknipte bieslook.
Geef er soepstengeld bij.
Wijn advies:
Een droge witte wijn, zoals Bordeaux Macon en Chardonnay.

bron: Boodschappen

Recept geplaatst op 07-12-2008 om 10:32:51 door en is 22155 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Champignons  à l’escargot Champignons à l’escargot
Aardappelbieslookpuntjes Aardappelbieslookpuntjes
Bruschetta met paddestoelenspread Bruschetta met paddestoelenspread
Viscocktail met frisse komkommer Viscocktail met frisse komkommer

Beoordeel recept Waardeer recept donkere bouillon met paddestoelen:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "donkere bouillon met paddestoelen".


Vet Onderstrepen Cursief