Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 19 april 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Gevulde speculaas

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Sinterklaas.

Recept informatie

Recept menugang Banket
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Gevulde speculaas

Ingrediënten

400 gram amandelspijs 
1   ei 
0,5 eetlepel(s) geraspte citroenschil 
250 gram zelfrijzend bakmeel 
125 gram donkere basterdsuiker 
2 eetlepel(s) speculaaskruiden 
175 gram koude boter (in stukjes) 
25 gram amandelen (gehalveerd) 
2 eetlepel(s) melk 
  zout 

Recept bereiding

Bereiding van de vulling:
Vermeng de amandelspijs met een losgeklopt ei en de citroenrasp en kneed het goed door elkaar. Zet dit even weg in de koeling.

Bereiding van het Deeg:
Zeef het bakmeel boven een kom en maak in midden een kuiltje. Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje. kneed dit snel tot een soepel deeg zodat er een geheel ontstaat.

Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast ± 30 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Haal het deeg uit de koeling en verdeel het in tweeën. Rol beide delen uit tot een lap van ± 15 x 15 cm en 7 mm dik.

Leg een van de deeglappen op de bakplaat en prik die enkele malen met een vork in. Verdeel er de amandelspijs over en dek af met de tweede deeglap

Druk de randen op goed op elkaar. Bestrijk het deeg met melk en garneer het met amandelen.

Bak de speculaas in het midden van de oven in ± 35 minuten bruin en gaar. Hierna de gevulde speculaas goed laten afkoelen.

Recept geplaatst op 04-04-2006 om 14:03:10 door en is 22249 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Taaitaai Taaitaai
Speculaas brokken Speculaas brokken
Pepernoten Pepernoten
Marsepein Marsepein

Beoordeel recept Waardeer recept gevulde speculaas:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "gevulde speculaas".


Vet Onderstrepen Cursief