Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 24 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Boter van montpellier

Recept informatie

Recept menugang Bijgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Boter van montpellier

Ingrediënten

120 gram verse kruiden 
6 stuk(s) ontzoute ansjovisfilets 
2 eetlepel(s) kappertjes 
4 stuk(s) kleine augurkjes 
1 stuk(s) eidooier 
3 stuk(s) hardgekookte eidooiers 
150 gram boter 
6 eetlepel(s) olijfolie 
1 stuk(s) citroen uitgeperst sap 
  zout en peper uit de molen 

Recept bereiding

Blancheer de kruiden 30 sec ( peterselie, dragon, kervel, spinaziescheuten naar keuze)in kokend gezouten water en laat uitlekken en zwier droog in handdoek;
Mix met behulp van moulinette met de ansjovis, kappertjes, augurken, zout en peper.
Voeg de eidooiers rauw en gekookt en vervolgens de zachte boter toe en mix geleidelijk tot een homogene creme.
Giet in een kom en roer er de olie en dan het citroensap onder. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Onweerstaanbaar met gegrilde vis,zalm voorop.

bron: delhaize recepten boekje

Recept geplaatst op 15-02-2009 om 14:25:03 door en is 2496 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Spaanse saus (2,5 dl) Spaanse saus (2,5 dl)
Tomatensaus Tomatensaus
Gekonfijte tomaten Gekonfijte tomaten
Pikant tomatensausje fonduedipsaus Pikant tomatensausje fonduedipsaus

Beoordeel recept Waardeer recept boter van montpellier:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "boter van montpellier".


Vet Onderstrepen Cursief