Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, maandag 20 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Waaier van nieuwpoortse vis in eigen pannetje

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 40 - 50 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Waaier van nieuwpoortse vis in eigen pannetje

Ingrediënten

200 gram verse rauwe zalm 
200 gram kabeljauwfilet 
4 stuk(s) tongfilets 
40 gram grijze garnalen 
8 stuk(s) mosselen 
4 stuk(s) langoestines 
60 gram gesnipperde groentjes 
4   halve maantjes bladerdeeg 
  gehakte peterselie 
4 takje(s) citroenmelisse 
  wijnsaus op basis van room en visfumet 
  peper en zout 
  witte wijn en boter 

Recept bereiding

Verdeel de vissoorten in 4 delen , boter een vuurvaste schotel in en kruid met peper en zout. Leg er de vis in en overgiet met de fumet en een scheutje witte wijn. Bedek met alufolie en plaats 10 min in voorverwarmde oven van 180 °.Laat daarna de vis uitlekken.
Kook ondertussen de mosselen in wat witte wijn en laat de snippergroenten even opkoken in gezouten water, giet af en hou koel.
Schik vervolgens de 4 soorten vis in kleine pannetjes , met de groente in het midden,Vul de mosselschelpen met 2 mosselen en schik errond, bestrooi met garnalen en nappeer met de saus en leg de langoestine op de groente, half maantje ernaast. Net voor het serveren 10 min in voorverwarmde oven van 180 ° plaatsen en afwerken met citroenmelisse en peterselie

bron: van Mieke Verkarre chef de Lisdodde uit Lekker thuis in het westland

Recept geplaatst op 15-02-2009 om 12:27:50 door en is 3553 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Zalmmousse Zalmmousse
Asperges met zalm en zuiderse kruiden Asperges met zalm en zuiderse kruiden
Asperges met zalm en garnaalmousseline Asperges met zalm en garnaalmousseline
Rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom Rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom

Beoordeel recept Waardeer recept waaier van nieuwpoortse vis in eigen pannetje:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "waaier van nieuwpoortse vis in eigen pannetje".


Vet Onderstrepen Cursief