Receptentabel

Kreeft in de oven

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Kreeft in de oven

IngrediŽnten

5 takje(s) verse tijm 
2 stuk(s) kreeften 
150 gram boter 
  zwarte peper 

Recept bereiding

Verwarm de oven voor op de maximumtemperatuur.Verdeel de tijm over de bodem van een grote ovenschaal.Leg er de kreeften in voeg een half glas water toe en laat ze 5 min braden in een hete oven.
Smeer ze in met een goed stuk boter. Laat ze 5 min verder braden in de oven op 180°.
Herhaal deze handeling nog tweemaal met de rest van de boter.
Snij de kreeften in twee en schik ze op borden
Overgiet met gezeefd braadvoct en kruid met peper uit de molen
Als de kreeft en de bouillon is afgekoeld dan kunt u hem ook in het kookvocht onderdompelen en 24 uur op een koele plaats bewaren, dat maakt de kreeft sappiger. Als u hem dan opnieuw opwarmt kort dan de kooktijd eerst in zodat ze niet te droog en taai wordt

bron: uit folder kreeft suggesties van delhaize

Recept geplaatst op 15-02-2009 om 12:09:49 door mvw en is 3907 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Mechelse asperges met breydelham en mousselinesa Mechelse asperges met breydelham en mousselinesa
Breydelham met asperges, ei en krielaarappeltjes Breydelham met asperges, ei en krielaarappeltjes
Kalfsfricassee Kalfsfricassee
Eendefilet met passievruchtensaus Eendefilet met passievruchtensaus

Beoordeel recept Waardeer recept kreeft in de oven:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "kreeft in de oven".


Vet Onderstrepen Cursief