Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 19 april 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Aspergeflan met gerookte zalm

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Overig.

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 50 - 60 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Aspergeflan met gerookte zalm

Ingrediënten

1 kilo witte asperges 
250 gram gerookte zalmsneetjes 
2 stuk(s) eieren 
3 deciliter melk 
1 deciliter room 
1 kilo extra fijne boontjes 
  peper en zout 
  boter 
2 deciliter kookvocht van asperges voor saus 
1 deciliter room voor saus 
50 gram gesneden kervel 

Recept bereiding

Snij de asperges in de helft door en kook ze op in 2 dl water met wat zout.
Houd de asperges warm en hou kookvocht apart.
Mix de uiteinden van de asperges tot een fijne massa en roer de eiren , de room en de melk erdoor.
Kruid met peper zout en nootmuskaat
Vet vier vuurvaste potjes, niet te groot , in met boter en giet het aspergemengsel erin. Giet ze niet helemaal vol.
Zet de potjes in een diepe ovenschaal, voor de helft met water gevuld en laat ze zo 20 à 30 min garen in een voorverwarmde oven bij 180 °. Ga na of de flan stevig genoeg is en laat hem dan op een bord glijden. Bekleed de flans vervolgens met de sneetjes roze zalm.
Maak de saus, blancheer de bonen in het aspergenat met room. Zet er de mixer in tot de boontjes fijn zijn. Zeef dan de saus en kruid met peper en zout. Serveer de flans op een spiegel saus, omring door de aspergepunten en bestrooid met wat kervel.

bron: uit Covee lekker boek, december 1997

Recept geplaatst op 15-02-2009 om 11:03:53 door en is 6483 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Zalmmousse Zalmmousse
Asperges met zalm en zuiderse kruiden Asperges met zalm en zuiderse kruiden
Asperges met zalm en garnaalmousseline Asperges met zalm en garnaalmousseline
Rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom Rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom

Beoordeel recept Waardeer recept aspergeflan met gerookte zalm:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "aspergeflan met gerookte zalm".


Vet Onderstrepen Cursief