Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zaterdag 25 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Mousse van verse en gerookte forel

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Pasen.

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 40 - 50 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Mousse van verse en gerookte forel

Ingrediënten

1 liter water 
3 stuk(s) visbouillonblokjes 
2 stuk(s) verse forellen 
4 stuk(s) gerookte forelfilets 
  braadboter solo 
1 eetlepel(s) bloem 
  peper en zout 
2,5 deciliter room 
1 eetlepel(s) fijngehakte dille 
1 eetlepel(s) ui fijngehakt 
  toast van rozijnebrood 
  enkele dilletakjes 

Recept bereiding

Maak met water en visbouillonblokjes een sterke visbouillon. Pocheer hierin de verse forellen zachtjes gaar gedurende 10 min. Haal ui bouillon en laat afkoelen en verwijder vel en graat.
Maal ze fijn en zet koel. Maal ook de gerookte forelfilets en zet koel.
Smelt in pan met dikke bodem wat solo en voeg er de bloem bij en laat even droogbakken onder voortdurend roeren. Voeg er al roeren 2 dl koude ! visbouillon bij en laat even indikken.
Meng de verse forelpuree onder deze saus en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
Klop de room stijf en meng de helft ervan door de gerookte forelpuree. Voeg er de gehakte dille en ui aan toe en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
Meng nu de rest van de stijfgeklopte room met de verse forelpuree, ga kruiding na en zet koel weg.
Laat mousses 4 uur opstijven in koelkast
Maak voor de presentatie ervan met beehulp van 2 lepels quenellen van de mousses en schik per bord van elk een quenelle. Garneer met dille en geef er rozijnetoast bij

bron: uit boekje kreatieve keuken

Recept geplaatst op 09-02-2009 om 17:24:38 door en is 6149 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Zalmmousse Zalmmousse
Asperges met zalm en zuiderse kruiden Asperges met zalm en zuiderse kruiden
Asperges met zalm en garnaalmousseline Asperges met zalm en garnaalmousseline
Rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom Rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom

Beoordeel recept Waardeer recept mousse van verse en gerookte forel:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "mousse van verse en gerookte forel".


Vet Onderstrepen Cursief