Receptentabel

Flan van mosselen

Recept informatie

Recept menugang Borrelhapjes
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 40 - 50 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Flan van mosselen

IngrediŽnten

500 gram mosselen 
1 stuk(s) ui in ringen gesneden 
1 takje(s) selderij in stukjes gesneden 
  olie 
100 milliliter room 
100 milliliter melk 
1 stuk(s) ei 
1   scheut witte wijn 
  peper en zout en saffraan en peterselie 

Recept bereiding

Fruit de ui en de selderij aan in wat olie in een grote pan.
Was de mosselen en voeg ze bij de groenten. Blus met scheut witte wijn. Kruid met wat peper en zout en laat op een hoog vuur kort garen onder gesloten deksel. Neem pan van vuur als alle mosselen open zijn. Haal mosselen uit de schelp. Hou een 10 tal mosselen apart en verdeel ze over kleine potjes.Mix de rest van de mosselen met het kookvocht en zeef.
Neem 150 ml van het mengsel en doe er de melk, de room peper en zout en saffraan bij en mix alles opnieuw. Giet het mengsel over de mosselen in de potjes. Dek potjes af en laat 20 min garen in bain marie. Laat daarna afkoelen. Werk af met wat peterselie

bron: recept van lady chef sofie dumont vrij bewerkt

Recept geplaatst op 07-02-2009 om 18:16:38 door mvw en is 2859 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Taartje van gerookte zalm Taartje van gerookte zalm
Bladerdeegsigaretjes met ham Bladerdeegsigaretjes met ham
Gehaktsticks Gehaktsticks

Beoordeel recept Waardeer recept flan van mosselen:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "flan van mosselen".


Vet Onderstrepen Cursief