Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 24 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Reebiefstukjes met portsaus

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Reebiefstukjes met portsaus

Ingrediënten

125 gram 4stuks hertenbiefstuk 
1   sjalot 
125 gram creme fraiche 
50 gram boter 
  zout 
  peper 
glas rode port 
1 mespuntje(s) kaneel 

Recept bereiding

Voorbereiding.
Laat de hertenbiefstuk op kamer temperatuur komen en dep ze droog met keukenpapier.
Pel en snipper de sjalot.
Aluminiumfolie
oven voorverwarmen op 50 C en plaats er 6 borden in.
Bereiden.
Verhit de boter in een koekenpan tot dat ze gaat verkleuren en bak de biefstukjes op een hoog vuur aan beide kanten aan. Draai het vuur lager en bestrooi de biefstukjes met wat peper en zout en bak ze nog circa 3 min. aan iedere kant. Neem ze uit de pan, op een warm bord in aluminiumfolie. Fruit de sjalot in de achter gebleven boter. Blus af met de port en roer er de creme fraiche door.
Roer de saus glad en voeg de kaneel toe. Laat de saus circa 3 min. zachtjes koken en proef of er nog zout en peper bij moet. Snijd de biefstuk dwars op de draad van het vlees in vier of vijf plakken. Roer het uitgelopen vocht door de saus.
Schep wat saus op de voor verwarmde borden en leg er de biefstuk in waaier vorm op.
Geef er spruitjes en uit de spuitzak kastanjepuree bij.
Garneren desgewenst met veenboscompote en blaadjes selderij.

bron: boodschappen

Recept geplaatst op 07-12-2008 om 11:49:59 door en is 9720 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Gevulde kipfilet in bladerdeeg Gevulde kipfilet in bladerdeeg
Gegrilde roodbaars met auberginepuree Gegrilde roodbaars met auberginepuree
Aardappelschotel met prei en gehakt Aardappelschotel met prei en gehakt
Stamppot Stamppot

Beoordeel recept Waardeer recept reebiefstukjes met portsaus:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "reebiefstukjes met portsaus".


Vet Onderstrepen Cursief