|
Gegrilde roodbaars met auberginepuree
|
Recept informatie
Ingrediënten
2 Aubergines |
1 Citroen |
2 Teentjes knoflook (geperst) |
6 eetlepel(s) Olijfolie |
2 Tomaten |
50 gram Groene olijven |
600 gram Roodbaarsfilet |
1 theelepel(s) Gedroogde tijm |
2 takje(s) Peterselie (fijngehakt) |
Recept bereiding
Oven voorverwarmen op 225 °C. Aubergines hier en daar met vork inprikken en in midden van oven 20 minuten roosteren, tot het vruchtvlees zacht is.
Aubergines halveren en met behulp van lepel vruchtvlees eruit schrapen. In de keukenmachine of met de staafmixer vruchtvlees van aubergines met 2 el citroensap, knoflook en 5 el olie tot gladde puree mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
Tomaten in vieren snijden en zaadlijsten verwijderen. Vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Olijven in vieren snijden.
Roodbaarsfilet in 8 gelijke stukken snijden en inwrijven met zout, peper en tijm. Rest van citroensap en olie erover druppelen. Grillpan verhitten en vis in 10 minuten lichtbruin en net gaar roosteren. Halverwege voorzichtig keren.
Auberginepuree in het midden van vier borden scheppen. Vis erop leggen en bestrooien met tomaat, olijven en peterselie.bron: AllerHande
Recept geplaatst op 16-02-2006 om 13:52:15 door en is 715981 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|