Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zaterdag 25 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Hazenpeper

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 1 - 1,5 uur
Recept aantal personen 12 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering
Hazenpeper

Ingrediënten

1500 gram hazepeper[panklaar van poelier] 
1   rode wijn [fles] 
3 takje(s) tijm 
6   kruidnagels 
4   laurier 
1 eetlepel(s) afgestreken zwarte peperkorrels 
250 gram winterwortel 
100 gram bleekselderie 
150 gram prei 
50 gram boter 
30 gram bloem 
60 gram braadboter 
300 gram blokjes mager gerookt spek 
1 glas cognac 
2   grote uien 
2 eetlepel(s) tomatenpuree 
3 eetlepel(s) rode wijnazijn 
2 theelepel(s) suiker 

Recept bereiding

Voorbereiden.
Laat de hazenpeper op kamer temperatuur komen en controleer op stukjes bot. Breng circa 1/4 liter wijn met tijm, de kruidnagel.de laurier, en de peperkorrels aan de kook en laat op een laag vuur circa 30 min. trekken. Zeef de gekruide wijn en gooi de kruiden weg. Snij de winterwortel in blokjes, de prei in ringetjes en de bleekselderie in boogjes. Doe de gekruide wijn in een grote kom,giet er de resterende wijn bij en schep er de voorbereide groenten en het hazevlees door.
laat het afgedekt een nacht in de koelkast marineren. Kneed de boter en de bloem doorelkaar en zet ze afgedekt in de koelkast.
Bereiden.
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Bewaar de marinade met de groenten. Verhit de braadboter in een grote gietijzerenpan. Bak het vlees in portie rondom bruin. Bestooi het met peper en zout, flambeer met cognac en schep het uit de pan.
Doe het spek in de pan en laat het circa 5 min. bakken. Laat de gesnipperde uien in het spekvet glazig fruiten. Laat de tomaten puree kort meebakken. voeg de marinade met de groenten toe, schep de hazepeper er bij, breng het met de deksel erop aan de kook, draai het vuur zo laag mogelijk. Laat circa 45 min. sudderen het mag niet meer koken. Breng de saus op smaak met de azijn,suikeren zonodig zout en peper. Bind de saus met het in vlokjes verdeelde mengsel van boter en bloem uit de koelkast

bron: Boodschappen

Recept geplaatst op 04-12-2008 om 16:05:44 door en is 11515 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Gevulde kipfilet in bladerdeeg Gevulde kipfilet in bladerdeeg
Gegrilde roodbaars met auberginepuree Gegrilde roodbaars met auberginepuree
Aardappelschotel met prei en gehakt Aardappelschotel met prei en gehakt
Stamppot Stamppot

Beoordeel recept Waardeer recept hazenpeper:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "hazenpeper".


Vet Onderstrepen Cursief