Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, woensdag 22 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Spinazie pita

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Anders
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Spinazie pita

Ingrediënten

400 gram verse kaas (huttenkase) 
4   eieren 
50 gram spinazie 
1 plakje(s) filodeeg = bladerdeeg zonder vet 
  olijfolie 

Recept bereiding

Was de spinazie en sla in een theedoek goed droog of doe in een slacentrifuge. In grove stukken snijden. Meng in een grote bak alle ingredienten, behalve het bladerdeeg en de olie. Vet een grote ovenschaal in en bedek de bodem met een laag bladerdeeg. Smeer het deegvel in met wat olie (dit is erg belangrijk en moet je altijd herhalen). Dit kun je zo doen: giet een beetje olie in je handpalm, was het tussen je beide handen, zodat beide handpalmen zijn ingevet. Dep over de laag filodeeg.
Spreid er dan een zo dun mogelijk laagje mengsel over uit. Daarop weer een vel bladerdeeg. Smeer dat ook weer in met wat olijfolie. herhaal dit tot het mengsel op is. De laatste laag moet deeg zijn.
Zet 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
Verwarm in een steelpannetje wat boter en water. Giet dat over de bovenkant van de pita. Niet te veel. Nog 5 min. in de oven.

Haal de pita uit de oven en dien direct op of laat het afkoelen en eet het koud.

Als je nog wat zure room overhebt, dan schijnt het ook lekker te zijn om de bovenkant van de pita ermee in te smeren voor je hem serveert.
laat het smaken.

Voeg eventueel nog als extra andere kaassoort (geraspte zachtsmakende kaas, maar sterksmakende schimmelkaas)toe om de pita te verrijken.

bron: Ooit gevonden

Recept geplaatst op 29-04-2008 om 00:40:18 door en is 5374 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Rijstgratin Rijstgratin
Courgettetaart Courgettetaart
Bretonse krieltjes Bretonse krieltjes
Vegetarische quiche Vegetarische quiche

Beoordeel recept Waardeer recept spinazie pita:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "spinazie pita".


Vet Onderstrepen Cursief