Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zaterdag 25 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Gevulde varkensfilet met noten, appel en gehakt

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 50 - 60 min
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Gevulde varkensfilet met noten, appel en gehakt

Ingrediënten

1 stuk(s) rode ui, fijn gesneden 
2 teentje(s) knoflook, uitgeperst 
1 stuk(s) goudrenet, fijn gesneden 
1 kopje(s) gemende noten, fijn gehakt 
100 gram rauwe ham, fijn gesneden 
150 gram half om half gehakt 
800 gram varkensfilet, opengesneden (hol) 
2 stuk(s) eieren 
2 deciliter witte wijn 
4 eetlepel(s) creme fraiche of de slanke vervanger 

Recept bereiding

Meng de ui, knoflook, appel, gemengde noten en de rauwe ham samen met de eieren tot een homogene massa. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout (wees voorzichtig met te veel zout, de ham is al gezouten!)
Vul de filet, die opengesneden is van de korte kant naar de korte kant zodanig dat een hol stuk vlees voor je ligt met de massa.
Bindt het geheel met rollade touw op zodat de vulling in model blijft en het vlees mooi rond is.
(Van het restant van de vulling kan je goed kleine balletjes draaien, bakken en bij de borrel serveren).
Braad het vlees rondom bruin, blus af met witte wijn en laat het niet langer als 40 minuten in de pan braden. Haal het uit de pan en laat het onder alluminium folie rusten. Ondertussen de saus laten reduceren en verrijken met de creme fraicht. Verwijder dan voorzichtig het rolladetouw en snijdt in plakken. Heerlijk met gekooktje aardappels en peultjes.
Hopelijk geniet u net zo van dit recept als mijn gasten het deden!

Recept geplaatst op 26-12-2007 om 11:54:38 door en is 5562 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Gevulde kipfilet in bladerdeeg Gevulde kipfilet in bladerdeeg
Gegrilde roodbaars met auberginepuree Gegrilde roodbaars met auberginepuree
Aardappelschotel met prei en gehakt Aardappelschotel met prei en gehakt
Stamppot Stamppot

Beoordeel recept Waardeer recept gevulde varkensfilet met noten, appel en gehakt:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "gevulde varkensfilet met noten, appel en gehakt".


Vet Onderstrepen Cursief