Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 24 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Boswachtersschotel

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 1 - 1,5 uur
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Boswachtersschotel

Ingrediënten

800 gram kruimige aardappels 
2 deciliter melk 
25 gram boter 
  peper en zout 
  nootmuskaat 
  olijfolie 
250 gram gesneden boerenkool 
100 gram bacon, in reepjes 
1 deciliter melk 
1 theelepel(s) zout 
100 gram boter 
100 gram bloem 
4   eieren 
800 gram wildpeper of hachee 
2   goudreinetten, in blokjes 
100 gram hazelnoten grof gehakt 
100 gram geraspte kaas 

Recept bereiding

Kook de aardappels in 20 minuten gaar en stamp ze tot puree met de melk, boter, zout, peper en nootmuskaat. verhit een scheut olijfolie in een wok en roerbak de boerenkool enkele minuten met de bacon. Maak dan soezenbeslag. Breng hiervoor 1 deciliter water aan de kook met de melk, zout en boter. Voeg in een keer de bloem toe en laat al roerend 1 minuut garen. Doe het beslag in een kom en roer één voor één de eieren erdoor. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de puree over de bodem. Schep vervolgens de wildpeper op de puree. Verdeel de aardappelblokjes en hazelnoten over de wildpeper of hachee en schep hierop de boerenkool met bacon. Bestrooi met de geraspte kaas. Bedek de schotel met de rest van de aardappelpuree. Maak met behulp van een spuitzak een rooster van het soezendeeg over de puree. Bak de boswachtersschotel 30 minuten in de oven.

bron: Rudolph van Veen

Recept geplaatst op 03-07-2007 om 05:37:46 door en is 14501 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Gevulde kipfilet in bladerdeeg Gevulde kipfilet in bladerdeeg
Gegrilde roodbaars met auberginepuree Gegrilde roodbaars met auberginepuree
Aardappelschotel met prei en gehakt Aardappelschotel met prei en gehakt
Stamppot Stamppot

Beoordeel recept Waardeer recept boswachtersschotel:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "boswachtersschotel".


Vet Onderstrepen Cursief