Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 24 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Gevulde lamsboutplakken

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Griekse
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Gevulde lamsboutplakken

Ingrediënten

3 takje(s) tijm 
1 teentje(s) knoflook 
6 eetlepel(s) olijfolie 
1 eetlepel(s) citroensap 
750 gram lamsboutplakken à la minute 
300 gram verse spinasi 
35 gram pijnboompitten 
3 stuk(s) boosuitjes 
7 gram verse dille 
1 stuk(s) venkelknol 
2 eetlepel(s) gele rozijnen 
2 stuk(s) blaadjes 
1 snufje(s) zout en vers gemalen peper 

Recept bereiding

Voorbereiden
Blaadjes tijm van takjes nemen. Knoflook pellen en boven tijm uitpersen. 2 eetlepels olie en 1 eetlepel limoensap erdoor roeren. Lamsboutplakjes hiermee bestrijken. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Spinazie wassen, schoonmaken en droogdeppen in theedoek. Spinazie fijn hakken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Venkel wassen en in kleine stukjes snijden. Dille en blaadjes munt fijn knippen.
Bereiden
In grote steelpan 2 eetlepels olie verhitten. Bosui en venkel ca. 3 minuten zachtjes bakken. Spinazie en rest van limoensap al omscheppend meebakken en vocht laten verdampen. Dille, munt, rozijnen en pijnboompitten ca. 2 minuten zachtjes meesmoren. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen vier borden voorverwarmen. In grote koekenpan rest van olie verhitten. 4 plakken lamsbout in ca. 1 minuut aan beide kanten bruin bakken. Op borden leggen en bestrooien met zout en peper. Rest van lamsboutplakken op zelfde manier bakken. Groentevulling over plakken op borden verdelen. Afdekken met laatste plakken lamsbout. Op smaak brengen met zout en peper. Direct serveren. Lekker met rijst en salade.

bron: ah

Recept geplaatst op 14-10-2006 om 15:38:52 door en is 4257 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Moussaka Moussaka
Rijst met romige gehaktballetjes Rijst met romige gehaktballetjes
Courgettebootjes Courgettebootjes
Grieks rundvlees uit de oven Grieks rundvlees uit de oven

Beoordeel recept Waardeer recept gevulde lamsboutplakken:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "gevulde lamsboutplakken".


Vet Onderstrepen Cursief