Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 24 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Moussaka

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Griekse
Recept bereidingstijd 30 - 40 min
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Moussaka

Ingrediënten

1 kilo middelgrote aubergines 
4 eetlepel(s) olijfolie 
1   ui 
2 teentje(s) knoflook 
500 gram lamsgehakt 
snufje(s) kaneelpoeder 
400 milliliter tomatenblokjes 
100 milliliter droge witte huiswijn 
6 takje(s) peterselie 
  olijfolie 
  besciamellasaus 
0,5 liter melk 
100 gram geraspte kaas 

Recept bereiding

Was 4 middelgrote aubergines (ca. 1 kilo) en snij ze in dikke plakken. Bestrooi ze met zout.
Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Haal de plakken uit de pan.

Pel en snipper ondertussen 1 ui en 2 teentjes knoflook. Fruit de ui in een tweede koekenpan.
Voeg 500g lamsgehakt (of rundergehakt) toe en bak deze met de knoflook rul. Breng op smaak met zout, peper en een snufje kaneelpoeder.

Voeg 400ml tomatenblokjes (blik, Super) toe aan het gehakt, bak deze ca. 5 minuten mee en voeg 100ml droge witte Huiswijn (Super) toe. Laat het vocht in ca. 15 minuten op een laag vuur inkoken
Was en hak 6 takjes peterselie.
Roer de peterselie door het gehaktmengsel en breng verder op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200ºC (hetelucht 180ºC)
Vet een ovenschaal in met olijfolie en maak lagen van de aubergine en het gehaktmengsel. Eindig met een laag aubergine.
Bereid de besciamellasaus (voor 4 personen, Grand’Italia) met 500ml melk volgens de gebruiksaanwijzing en schenk deze erover.

Bestrooi de saus met 100g geraspte kaas en bak de moussaka midden in de oven in ca. 30 minuten gaar
Snij de moussaka in vierkante stukken en serveer ze direct.

bron: Super de Boer

Recept geplaatst op 06-04-2006 om 16:39:10 door en is 17930 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Rijst met romige gehaktballetjes Rijst met romige gehaktballetjes
Courgettebootjes Courgettebootjes
Gevulde lamsboutplakken Gevulde lamsboutplakken
Grieks rundvlees uit de oven Grieks rundvlees uit de oven

Beoordeel recept Waardeer recept moussaka:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "moussaka".


Vet Onderstrepen Cursief