Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, maandag 20 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Visragout met garnalen en groene asperges

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 2 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Visragout met garnalen en groene asperges

Ingrediënten

200 gram visfilet 
100 gram verse noorse garnalen 
8   groene asperges 
1   kleine ui 
35 gram boter 
30 gram bloem 
2 deciliter visbouillon 
1 deciliter witte wijn 
1 eetlepel(s) verse gehakte dille 
  peper 
  zout 

Recept bereiding

Lekker met meergranenrijst.

Als vissoorten kunt u het beste kabeljauw of wijting gebruiken.

Snijd de onderste stukjes van de asperges en kook de asperges vervolgens beetgaar. Spoel ze af onder de koude kraan en snijd ze in stukjes. Snipper de ui. Was de visfilet en snijd de vis in stukjes. Spoel de garnalen in een zeef af onder de koude kraan. Verhit de bouillon en de wijn.

Smelt de boter in een steelpan en fruit de ui hierin glazig. Voeg de bloem toe en laat de bloem al roerend in circa twee minuten gaar worden. Schenk de hete bouillon en wijn geleidelijk en al roerend bij de roux, zodat een mooie gladde saus ontstaat. Laat de saus op een klein vuurtje pruttelen. Breng de saus op smaak met peper, zout en dille en roer de visstukjes erdoor. Laat de vis in circa 4 minuten op een klein vuur gaar worden en verwarm de garnalen en asperges mee.

bron: Receptenweb.nl

Recept geplaatst op 20-05-2006 om 18:54:26 door en is 7131 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Zalmrolletjes Zalmrolletjes
Zalm met Oliviade Zalm met Oliviade
Rosbiefrolletjes met knapperige groenten Rosbiefrolletjes met knapperige groenten
Carpaccio met tomaatjes Carpaccio met tomaatjes

Beoordeel recept Waardeer recept visragout met garnalen en groene asperges:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "visragout met garnalen en groene asperges".


Vet Onderstrepen Cursief