Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 18 april 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Gehakttaartjes

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Gehakttaartjes

Ingrediënten

4 plakje(s) diepvries bladerdeeg 
  bloem 
4   lage bakvormpjes 
8 plakje(s) ontbijtspek 
1   ui 
1   rode paprika 
50 gram rozijnen 
80 gram tikka masala 
350 gram rundergehakt 
2 eetlepel(s) zonnebloemolie 
3 takje(s) koriander 

Recept bereiding

-Laat 4 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooien.
-Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 210°C).
-Rol de plakjes bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot 4 ronde lappen ter grootte van 4 lage bakvormpjes (Ø ca. 13cm).
-Vet de vormpjes in, bekleed ze met het deeg en verdeel 8 plakjes ontbijtspek over de deegbodems.
-Pel en snipper 1 ui.
-Was 1 rode paprika, halveer deze en verwijder de zaadlijsten.
-Blancheer de paprikahelften in kokend water ca. 2 minuten, spoel ze met koud water en snij de paprika in grove stukken.
-Wel 50g rozijnen in lauwwarm water.
-Meng 80g Tikka Masala met 350g rundergehakt en de ui.
-Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak het gehaktmengsel in ca. 7 minuten rul.
-Was en hak 3 takjes koriander.
-Laat de rozijnen uitlekken en schep deze met de koriander en de paprika door het gehakt.
-Haal de pan van het vuur
-Vul de vormpjes met het gehaktmengsel en bak ze midden in de oven in ca. 15 minuten gaar.

bron: Super de Boer

Recept geplaatst op 20-05-2006 om 11:22:17 door en is 15804 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Gevulde kipfilet in bladerdeeg Gevulde kipfilet in bladerdeeg
Gegrilde roodbaars met auberginepuree Gegrilde roodbaars met auberginepuree
Aardappelschotel met prei en gehakt Aardappelschotel met prei en gehakt
Stamppot Stamppot

Beoordeel recept Waardeer recept gehakttaartjes:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "gehakttaartjes".


Vet Onderstrepen Cursief