Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Spaanse saus (2,5 dl)

Recept informatie

Recept menugang Bijgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 30 - 40 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Spaanse saus (2,5 dl)

Ingrediënten

20 gram boter 
15 gram bloem 
3 deciliter vleesbouillon 
1 stuk(s) kleine ui fijngehakt 
1 theelepel(s) selderij fijngehakt 
1 stuk(s) kleine wortel dun gesneden 
  kruidenboeket 
1   laurierblad 
6 takje(s) peterselie 
  zout en peper 

Recept bereiding

Smelt de boter op een laag vuur in een middelgrote pan met dikke bodem.
Doe de bloem erbij en laat het geheel circa 10 min garen.
Roer voortdurend tot de roux de kleur van pindakaas heeft.
Op een laag vuur langzaam koken geeft een betere smaak.Doe de bouillon erbij maar blijf daarbij goed roeren met een garde. Breng op een matig vuur langzaam aan de kook.Doe de overige ingredienten erbij. Draai het vuur laag en kook de saus zonder deksel circa 30 min.

bron: uit boekje van center parcs

Recept geplaatst op 10-02-2009 om 09:54:47 door en is 13792 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Tomatensaus Tomatensaus
Gekonfijte tomaten Gekonfijte tomaten
Pikant tomatensausje fonduedipsaus Pikant tomatensausje fonduedipsaus
Groene kruidensaus als fonduedipsaus Groene kruidensaus als fonduedipsaus

Beoordeel recept Waardeer recept spaanse saus (2,5 dl):
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "spaanse saus (2,5 dl)".


Vet Onderstrepen Cursief