Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Noordzeetongen in biersabayon

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 30 - 40 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Noordzeetongen in biersabayon

Ingrediënten

4 stuk(s) noordzeetongen (diepvries) 
800 gram aardappelen 
5 plakje(s) gedroogde belgische ham of andere 
20 centiliter floreffe blond bier 
1 stuk(s) limoen 
3 stuk(s) eierdooiers 
4 eetlepel(s) bloem 
1   koffielepel suiker 
100 gram zure room 
3 eetlepel(s) boter 
  nootmuskaat 
  peper enzout 

Recept bereiding

Laat eerst de tongen ontdooien en dep goed droog en wentel door bloem.
Snij ham in fijne reepjes
Pers helft van limoen uit en vang sap op
Snij andere helft in vier schijfjes
Bak de hamreepjes krokant in een pan.
Kook aardappelen gaar, giet af en laat drogen
Prak ze fijn met een stamper en meng er de zure room onder en de hamreepjes en kruid met peper zout en nootmuskaat
Verhit de boter tot goudbruin en bak de tongen gedurende 3 min gaar langs elke kant, draai slechts een maal en kruid met peper en zout.
Klop de eidooiers samen met de suiker in een steelpannetje op een laag vuur en klop er straalsgewijs heel voorzichtig het bier onder. Voeg het limoensap toe en blijf kloppen tot een schuimige sabayon ( ong 10 min)
Schik tong op botd en versier met limoen en de sabayon. Lekker met broccoliroosjes

bron: Colruyt recepten

Recept geplaatst op 10-02-2009 om 09:40:18 door en is 6629 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Mechelse asperges met breydelham en mousselinesa Mechelse asperges met breydelham en mousselinesa
Breydelham met asperges, ei en krielaarappeltjes Breydelham met asperges, ei en krielaarappeltjes
Kalfsfricassee Kalfsfricassee
Eendefilet met passievruchtensaus Eendefilet met passievruchtensaus

Beoordeel recept Waardeer recept noordzeetongen in biersabayon:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "noordzeetongen in biersabayon".


Vet Onderstrepen Cursief