Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Oesters met champagne en venkel

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Oud & Nieuw.

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 50 - 60 min
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering
Oesters met champagne en venkel

Ingrediënten

32 stuk(s) platte oesters 
150 gram champagne 
3 stuk(s) eidooiers 
  peper en zout 
150 gram venkel 
  grof zout 

Recept bereiding

Open de oesters en haal ze uit de schelp. Bewaar de schelpen. Zeef het sap en doe het sap samen met de oesters in een kookpôt. Warm het op tot het begint te borrelen juist genoeg om de oesters een beetje stevig te maken. Lek uit en zet weg.
Doe de champagne en de eidooiers in een hoog pannetje en klop tot sabayon op een zacht vuur.Kruid met peper en zout.
Was en snipper de venkel en kook de snippers al dente in gezouten water.
Snij de oesters in tweeën. Leg in elke schelp een
beetje venkel en een halve oester. Leg bovenop opnieuw wat venkel.
Nappeer de schelpen met de sabayon. Schik de oesters op een bedje van grof zout in een ovenschotel.
Bak 5 min in een warme oven ( 150 ° ) en laat 2 tot 3 min onder de grill goudkleuren.
Schik op borden en dien op

bron: uit boekje Kreatieve keuken

Recept geplaatst op 09-02-2009 om 17:54:42 door en is 22575 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Zalmmousse Zalmmousse
Asperges met zalm en zuiderse kruiden Asperges met zalm en zuiderse kruiden
Asperges met zalm en garnaalmousseline Asperges met zalm en garnaalmousseline
Rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom Rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom

Beoordeel recept Waardeer recept oesters met champagne en venkel:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "oesters met champagne en venkel".


Vet Onderstrepen Cursief