Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Chocolade bonbons

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Chocolade bonbons

Ingrediënten

250 gram marsepein 
250 gram walnoten (gepeld) 
250 gram hazelnoten (gepeld) 
1 eetlepel(s) chocoladepasta (puur) 
2 eetlepel(s) roomboter 
200 gram bittere chocolade 
  hagelslag 

Recept bereiding

Het marsepein glad kneden met 30 gr gemalen walnoten, de chocoladepasta en de zachte boter.

Dit uitrollen tussen vershoudfolie tot een lap met een dikte van 1 cm ontstaat.

Steek rondjes van 2 1/2 cm doorsnee.

Op een plaat leggen en op elk rondje een mooie halve walnoot of hele hazelnoot drukken.

In de koelkast stijf laten worden in ongeveer 2 uur.

Ondertussen 150 gr chocolade au-bain-marie al roerend verwarmen, haal het van het vuur.

De rest van de chocolade raspen en in delen bij de vloeibare chocolade
roeren, zodat deze afkoelt tot ongeveer 30 graden.

In een platte schaal een laag hagelslag strooien.
De de bonbons aan een bonbonprikker of fondue-vork steken, door de chocolademengsel halen, even laten afdruipen boven de chocoladepan en op
de hagelslag zetten en laten drogen.

Recept geplaatst op 04-04-2006 om 18:19:31 door en is 38017 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Barbietaart Barbietaart
Belgische wafels Belgische wafels
Lukken of pettelukken Lukken of pettelukken

Beoordeel recept Waardeer recept chocolade bonbons:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "chocolade bonbons".


Vet Onderstrepen Cursief