Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Belgische wafels

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Oud & Nieuw.

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 50 - 60 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering
Belgische wafels

Ingrediënten

5 deciliter melk 
300 gram bloem 
100 gram suiker 
75 gram witte basterd suiker 
2   eieren 
10 gram bakpoeder 
1 zakje(s) vanillesuiker 
  zout 

Recept bereiding

Laat de boter heel langzaam smelten op een heel laag vuur. De boter mag niet bruin worden.

Bereiding Doe de bloem en het bakpoeder in een beslagkom.

Meng dit goed door elkaar en maak in het midden een kuiltje. Voeg de suiker, de vanillesuiker, het zout, de eieren, en de gesmolten boter toe.

Roer alles goed door en voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren tot een mooi glad beslag zonder klontjes ontstaat.

Laat dit 15 minuten rusten en u kunt gaan bakken.

Recept geplaatst op 24-12-2006 om 11:57:40 door en is 88079 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Chocolade bonbons Chocolade bonbons
Barbietaart Barbietaart
Lukken of pettelukken Lukken of pettelukken

Beoordeel recept Waardeer recept belgische wafels:
  

Recept reactie(s)

  : geplaatst op 01-06-2008 om 17:31:03
hoeveel boter moet er worden toegevoegd ???
  : geplaatst op 20-06-2008 om 21:36:26
laat maar ben er al achter
+/- 100 gram boter
en je kan het boven een pannetje met kokend water laten smelten (dan word het niet snel bruin
  : geplaatst op 21-11-2008 om 21:06:36
hoeveel wafels kun je met deze hoeveelheid beslag bakken?

Vet Onderstrepen Cursief