Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, woensdag 22 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Kalkoensalade met gekonfijte gember,manderijntje

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Bijgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 12 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Kalkoensalade met gekonfijte gember,manderijntje

Ingrediënten

600 gram kalkoenschnitzel 
2 eetlepel(s) bloem 
2 mespuntje(s) zout 
2 mespuntje(s) peper [vers gemalen] 
4 eetlepel(s) olie 
1 bosje(s) bieslook 
1 blikje(s) manderijntjes 
3 eetlepel(s) kerrie 
1 milliliter citroensap 
3 eetlepel(s) gekonfijte gember [ bakgember ] 
2   1r ode 1 groenekrulsla 
200 gram mager gerooktspek 

Recept bereiding

Voorbereiden.
Snijd de kalkoenschnitzels schuin in reepjes en haal ze door de bloem waar wat zout en peper door heen is gedaan.Knip de bieslook in ringegetjes.
Laat de manderijntjes uit lekken in een zeef en vang het sap op. Roer kerrie, het citroensap,de gember en 1 dl van het manderijnensap door
elkaar. Was de sla en laat ze goed uitlekken.
Bereiden.
Verdeel de sla over een grote schaal of eenpersoonsbordjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalkoen reepjes en het spek al om scheppend rondom bruin en knapperig.
Schep het uit de pan en houd het warm.Roer de kerriedressing met het manderijntjessap door het achtergebleven braadvet in de koekenpan tot een sausje. Schep de kalkoen en het spek terug in de koekenpan. en verwarm het geheel. Verdeel het geheel over de sla samen met de manderijntjes. Bestrooi het met de gesneden bieslook reepjes

bron: boodschappen

Recept geplaatst op 04-12-2008 om 14:36:34 door en is 4099 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Geroosterde rode kool met parmaham Geroosterde rode kool met parmaham
Gesmoorde witlof met buikspek en druiven Gesmoorde witlof met buikspek en druiven
Brabantse veekoeken Brabantse veekoeken

Beoordeel recept Waardeer recept kalkoensalade met gekonfijte gember,manderijntje:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "kalkoensalade met gekonfijte gember,manderijntje".


Vet Onderstrepen Cursief