Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Gesmoorde witlof met buikspek en druiven

Recept informatie

Recept menugang Bijgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 50 - 60 min
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Gesmoorde witlof met buikspek en druiven

Ingrediënten

6   grote stronken witlof 
250 gram druiven, wit en blauw 
120 gram gerookt buikspek 
2   sjalotjes 
  boter 
  groentebouillon 
  peper en zout 

Recept bereiding

Maak de stronken witlof schoon, snij ze in vieren en leg ze in een met boter ingevette ovenschaal. Doe er ook de fijngehakte sjalotjes, de druiven, de blokjes spek en een snufje peper bij. Zet de schaal in de oven op 200 graden en voeg 1/2 soeplepel groentebouillon toe zodra de groente beginnen te bakken. Laat de schaal dan nog ongeveer 40 minuten in de oven staan. Breng het gerecht op het laatste moment op smaak met zout en serveer het lauwwarm.

bron: cucina italia

Recept geplaatst op 01-07-2007 om 22:51:47 door en is 5264 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Geroosterde rode kool met parmaham Geroosterde rode kool met parmaham
Brabantse veekoeken Brabantse veekoeken
Kalkoensalade met gekonfijte gember,manderijntje Kalkoensalade met gekonfijte gember,manderijntje

Beoordeel recept Waardeer recept gesmoorde witlof met buikspek en druiven:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "gesmoorde witlof met buikspek en druiven".


Vet Onderstrepen Cursief