Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, maandag 20 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Bretonse eierkoek met chocolade

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 50 - 60 min
Recept aantal personen 10 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Bretonse eierkoek met chocolade

Ingrediënten

5   eierdooiers 
160 gram suiker 
220 gram bloem 
1   zakje bakpoeder 
150 gram zachte boter 
120 gram fijngemaakte extra pure chocolade 
  scheutje abrikozenlikeur in het deeg 

Recept bereiding

Voeg aan de dooiers de suiker toe. Klop dit tot een wit geheel, 10 minuten. Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout in een kom. Meng de boter door het eiermengsel. Voeg de bloem en chocolade toe en maak er een geheel van. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht. Schep hierop het deeg en druk dit plat door er een tweede laag bakpapier op te leggen. Gebruik eventueel de deegroller. Leg het deeg 10 minuten in de koelkast. Zet de oven aan en bekleed de bakplaat met bakpapier. Neem het deeg uit de koelkast en steek er koeken uit van 4 cm. doorsnede. Leg ze op de bakplaat met enige tussenruimte. Bak ze in 25 minuten bruin en gaar. Snijd de 20 koeken eventueel los met een mes en laat ze afkoelen op het rooster.

bron: eirecepten

Recept geplaatst op 01-08-2007 om 06:55:55 door en is 8151 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Soezen met slagroom en chocolade Soezen met slagroom en chocolade
Pepernoten taart Pepernoten taart
Banketletter Banketletter
Appelflappen de luxe Appelflappen de luxe

Beoordeel recept Waardeer recept bretonse eierkoek met chocolade:
  

Recept reactie(s)

  rietje: geplaatst op 21-01-2016 om 21:36:02
hoeveel graden?

Vet Onderstrepen Cursief