Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, maandag 20 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Banketletter

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Sinterklaas.

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Banketletter

Ingrediënten

400 gram amandelspijs 
2   eieren 
2 eetlepel(s) geraspte citroenschil 
2 eetlepel(s) slagroom 
8   plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid) 

Recept bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C graden.

Kneed het amandelspijs met 1 ei, citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel. Vorm hiervan een lange rol van ongeveer 60 centimeter.

Leg de plakjes bladerdeeg achter elkaar, zodat de randen elkaar 1 centimeter overlappen. Druk de deegranden goed op elkaar en rol de randen glad met een deegroller. Er ontstaat nu een lange deeglap.

Leg de rol amandelspijs in het midden van de deeglap en vouw het bladerdeeg rond de amandelspijs. Druk de deegranden goed op elkaar,gebruik hiervoor wat water.

Leg de deegrol op de bakplaat met de naad naar onderen en vorm de rol tot een letter of staaf.

Klop 1 ei los en bestrijk de banketletter hiermee.

Bak het banketletter in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven.

Recept geplaatst op 04-04-2006 om 13:44:08 door en is 11521 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Soezen met slagroom en chocolade Soezen met slagroom en chocolade
Pepernoten taart Pepernoten taart
Appelflappen de luxe Appelflappen de luxe
Kokosmakronen Kokosmakronen

Beoordeel recept Waardeer recept banketletter:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "banketletter".


Vet Onderstrepen Cursief