Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 19 april 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Taartje van ongehutste pot met lavendelmayonaise

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 40 - 50 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Taartje van ongehutste pot met lavendelmayonaise

Ingrediënten

2   dikke wortelen 
2   grote aardappelen 
20   kleine uitjes 
1   laurierblaadje 
5   kruidnagels 
1 teentje(s) knoflook 
2   eierdooiers 
2   eierdopjes natuurazijn 
  citroensap 
4 deciliter zonnebloemolie 
  blaadjes van 10 takjes lavendel 
  mosterd 
  zout 
  cr/eme fraïche 
1   aardappel in blokjes 
1   grote wortel in blokjes 

Recept bereiding

Snij voor de ongehutste pot de wortels en aardappeln in plakjes van 3 milimeter did en steek ze met een stekertje uit tot mooie rondjes. Kook ze kort in gezouten water met een blaadje laurier. Doe de wortel en aardappelrestanten elk in een klein pannetje, laat ze goed gaar koken en mix ze met behulp van een staafmixer fijn tot twee gladde puree's. Kook de jonge uitjes met kruidnagels in gezouten water af. Neem 8 uitjes en pureer ze met de staafmixer tot een gladde puree en voeg wat boter toe. Draai voor de mayonaise de lavendelblaadjes met de zonnebloemolie in de keukenmachine op tot een groene olie en zeef die. Mix de eidooier met de azijn en de mosterd en voeg mixend de lavendelolie druppelsgewijs toe tot een mooie, dikke mayonaise ontstaat. Breng die op smaak met wat citroensap, zout en een klein beetje créme fraïche. Kook voor de salade de aardappel en wortelblokjes af en spoel ze direct daarna af in koud water. Meng er een beetje gesnipperde sjalot door en breng het geheel op smaak met lavendelmayonaise. Bouw de salade op het bord op met behulp van een kommetje, plaats er de pureerondjes en uitjes omheen en trek er met een lepel de puree strak langs.

bron: Therese

Recept geplaatst op 03-07-2007 om 05:09:53 door en is 25897 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Groente ballen Groente ballen
Roerbak met knapperige groenten Roerbak met knapperige groenten
Hartige kerrietaart Hartige kerrietaart
Frittata met champignons Frittata met champignons

Beoordeel recept Waardeer recept taartje van ongehutste pot met lavendelmayonaise:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "taartje van ongehutste pot met lavendelmayonaise".


Vet Onderstrepen Cursief