Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 19 april 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Ananas-gemberbollen

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Oud & Nieuw.

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 40 - 50 min
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Ananas-gemberbollen

Ingrediënten

5 deciliter karnemelk 
5   ananasschijven (uitgelekt) 
5   gemberbollen 
1   ei 
500 gram bloem 
2 zakje(s) gedroogde gist (oetker) 
  zout 
  plantaardig olie (om te frituren) 
  poedersuiker 

Recept bereiding

Neem de karnemelk ± 15 minuten voor gebruik uit koelkast.

Laat de ananas uit eigen sap uitlekken. doe hetzelfde met de gemberbollen.Laat ze dan in een zeef uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.

Klop intussen het ei in een kom los.

Zeef boven een grote kom de bloem en 2 eetlepels zout, meng de gist erdoor en maak in het midden van de bloem een kuiltje.

Schenk daar het ei in en voeg al roerend de karnemelk toe.

Blijf ± 5 minuten roeren tot een glad beslag ontstaat.

Roer de ananas en gember erdoor.

Dek de kom met plastic folie af en laat het beslag op een warme plaats ± 1 1/4 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.

Roer het beslag daarna niet meer.
Bekleed een vergiet met keukenpapier.

Verhit de olie in een frituurpan tot 175°C of tot er witte damp vanaf komt.

Doop een ijsbolletjestang (of 2 metalen eetlepels) in de olie, schep met de tang een bergje beslag uit de kom en laat dit in de hete olie glijden (of schep met een eetlepel een bergje beslag uit de kom en schuif dat met een andere lepel in de olie).

Frituur de oliebollen met ± 5 tegelijk in ± 6 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.
Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de pan en laat ze in de vergiet uitlekken.

Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.

Recept geplaatst op 24-12-2006 om 13:55:15 door en is 6287 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Soezen met slagroom en chocolade Soezen met slagroom en chocolade
Pepernoten taart Pepernoten taart
Banketletter Banketletter
Appelflappen de luxe Appelflappen de luxe

Beoordeel recept Waardeer recept ananas-gemberbollen:
  

Recept reactie(s)

  : geplaatst op 02-11-2012 om 22:30:00
In het recept geef je aan schijven ananas en bollen gember. Maar je roert toch niet hele schijven en de 5 bollen door het beslag?? dit maak je toch fijn , of snij je fijn??

Vet Onderstrepen Cursief