Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zondag 19 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Oliebollen met sukade en rozijnen

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Oud & Nieuw.

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 50 - 60 min
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Oliebollen met sukade en rozijnen

Ingrediënten

200 gram rozijnen 
0,5 liter halfvolle melk 
500 gram bloem 
1 theelepel(s) kaneelpoeder 
15 gram gedroogde gist 
  zout 
1   ei 
120 gram sukade 
  plantaardig olie (om te frituren) 
  poedersuiker 

Recept bereiding

Wel de rozijnen in een kom met ruim heet water ± 10 minuten. Laat ze in een zeef uitlekken en dip ze met keukenpapier droog.

Verwarm in een pan de melk tot lauwwarm.
Roer in een kom de bloem, het kaneelpoeder, de gist en 1 theelepel zout door elkaar.

Breek het ei erboven en voeg al roerend de melk toe, blijf roeren tot een glad beslag ontstaat.

Roer de rozijnen en de sukade erdoor.

Dek de kom met plasticfolie af en laat het beslag op een warme, tochtvrije plaats in ± 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld. Roer niet meer!

Bekleed een vergiet met keukenpapier.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175°.

Doop de ijsbolletjeslepel (of de eetlepels) in de hete olie.

Schep met de ijsbolletjeslepel (of de eetlepels) een bergje beslag uit de kom en laat het in de hete olie glijden.

Bak de oliebollen met ± 5 tegelijk in ± 6 minuten goudbruin en gaar; keer ze halverwege met een vork.

Laat de oliebollen in een vergiet uitlekken, leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.

Recept geplaatst op 24-12-2006 om 13:25:56 door en is 5699 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Soezen met slagroom en chocolade Soezen met slagroom en chocolade
Pepernoten taart Pepernoten taart
Banketletter Banketletter
Appelflappen de luxe Appelflappen de luxe

Beoordeel recept Waardeer recept oliebollen met sukade en rozijnen:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "oliebollen met sukade en rozijnen".


Vet Onderstrepen Cursief