Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, vrijdag 24 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Rumbollen

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Oud & Nieuw.

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 50 - 60 min
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Rumbollen

Ingrediënten

100 gram krenten 
100 gram rozijnen 
1 deciliter rum 
25 gram gist 
4,5 deciliter lauwwarme melk 
1 theelepel(s) suiker 
500 gram gezeefde bloem 
1 theelepel(s) zout 
1   appel (in kleine blokjes) 
  plantaardig olie (om te frituren) 
  poedersuiker 

Recept bereiding

Was de krenten en rozijnen, droog ze en doe ze in een kommetje.

Schenk de rum erover en laat ze ± 8 uur wellen.
Roer de gist met 1 dl melk en de suiker los.

Meng de bloem en het zout in een beslagkom en maak in het midden een kuiltje.

Schenk de gistoplossing in het kuiltje.
Schenk de rest van de melk erbij en roer of mix het vanuit het midden tot een glad beslag.

Roer de krenten en rozijnen met de rum en de appel erdoor.

Dek het deeg af en laat het op een warme plek ± 1 uur rijzen.

Verhit de olie tot 180°C.

Vorm met behulp van 2 lepels of een ijsbolletjestang bolletjes van het beslag en laat die in de olie glijden.

Frituur de rumbollen met 4 á 5 tegelijk in 4-6 minuten gaar en bruin, draai ze halverwege eenmaal met een schuimspaan om.

Laat de rumbollen op keukenpapier uitlekken.
Leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.

Tip: Voor extra luchtig deeg kunt u de helft van de melk vervangen door bier.

Recept geplaatst op 24-12-2006 om 13:22:51 door en is 5664 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Soezen met slagroom en chocolade Soezen met slagroom en chocolade
Pepernoten taart Pepernoten taart
Banketletter Banketletter
Appelflappen de luxe Appelflappen de luxe

Beoordeel recept Waardeer recept rumbollen:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "rumbollen".


Vet Onderstrepen Cursief