Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, maandag 20 november 2017.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Perziken / mandarijnen kwark taart

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd > 2 uur
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Perziken / mandarijnen kwark taart

Ingrediënten

2 pakje(s) "klop klop" slagroom 
250 milliliter melk 
500 gram kwark 
25 gram vanille suiker 
1 blikje(s) perziken 
2   mandarijnen 
12   blaadjes gelatine (of 8 gram agar agar) 
1 pakje(s) biscuits 
70 gram boter 

Recept bereiding

Verkruimel de biscuit koeken door ze door een pasviet te halen of in een keukenmachine fijn te hakken (je kan ze ook door een zeef drukken of raspen). Smelt in de pan de boter en doe ineens de fijngemaakte bostonge koeken erbij en roer dit totdat de boter goed verdeeld is door het bostonge-koeken mengsel.

Smeer dit mengsel uit met de onderkant van een lepel in een springvorm. Zet de bodem in de koelkast totdat we deze weer nodig hebben.
Spoel een glazen schaal of RVS kom uit met koud water. Klop hierin de slagroom en voeg tijdens het kloppen de vanillesuiker toe aan de slagroom. Voeg nu de kwark toe aan het slagroom mengsel en spatel dit door elkaar (niet kloppen).

Laat de perziken en mandarijnen uitlekken in een vergiet en vang de vruchtensap op in een schaal (deze hebben we later weer nodig). Snijd de perziken en mandarijnen in kleine stukjes.
Laat de gelatine of agar agar weken in water (zoals beschreven op de verpakking (koken)) en voeg dit toe aan de perzikensap, laat dit geheel eventjes afkoelen. Na het afkoelen de gelatine of agar agar mengsel toevoegen aan het kwark mengsel en er goed door roeren.

Het geheel op de taartbodem verspreiden en in de koelkast laten opstijven (het beste is 24 uur).

Recept geplaatst op 26-06-2006 om 11:26:42 door en is 12542 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Soezen met slagroom en chocolade Soezen met slagroom en chocolade
Pepernoten taart Pepernoten taart
Banketletter Banketletter
Appelflappen de luxe Appelflappen de luxe

Beoordeel recept Waardeer recept perziken / mandarijnen kwark taart:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "perziken / mandarijnen kwark taart".


Vet Onderstrepen Cursief