Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Rijst-advocaatpudding

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Pasen.

Recept informatie

Recept menugang Nagerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 1,5 - 2 uur
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Rijst-advocaatpudding

Ingrediënten

5 deciliter melk 
50 gram paprijst of dessertrijst 
3   blaadjes witte gelatine 
1 zakje(s) vanillesuiker 
150 milliliter advocaat 
50 gram suiker 
250 milliliter slagroom 

Recept bereiding

Kook de rijst samen met de vanillesuiker zachtjes gaar in de melk.
Laat ondertussen de gelatinebladeren weken.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Neem de pan van het vuur zodra de rijstmassa gaar is.
Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat het goed afkoelen.
Schep de slagroom en de advocaat door elkaar en voeg dit bij de rijstmassa.
Verdeel de pudding in schaaltjes en laat hem ca. 1.5 uur in de koelkast opstijven.
Eet de pudding uit het schaaltje, of 'stort' hem op een dessertbordje.
Versieren naar eigen fantasie!

bron: Jumbo

Recept geplaatst op 07-04-2006 om 23:37:23 door en is 8524 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Chocoladebakje met witte chocolademousse Chocoladebakje met witte chocolademousse
Lettervla Lettervla
Warme appell peren taartjes Warme appell peren taartjes
Bananensplit Bananensplit

Beoordeel recept Waardeer recept rijst-advocaatpudding:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "rijst-advocaatpudding".


Vet Onderstrepen Cursief