Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Chocoladebakje met witte chocolademousse

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Pasen.

Recept informatie

Recept menugang Nagerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 12 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering
Chocoladebakje met witte chocolademousse

Ingrediënten

12   waterballonetjes 
300 gram pure chocolade 
4   blaadjes gelantine 
750 centiliter slagroom 
225 gram witte chocolade 
75 gram suiker 

Recept bereiding

Bereidingswijze chocoladebakjes.

Blaas de ballonetjes op.
Laat de pure chocolade au bain marie smelten
Doop de ballonetjes in de gesmolten chocolade.
Zet dit op een plaatje met bakpapier eronder en laat het goed afkoelen, liefst een nacht in de koelkast,
Prik de ballonetjes door en haal ze los van de chocolade.

De witte chocolade mousse.

Week de gelantine ca. 10 minuten in koud water.
Klop 500 centiliter slagroom lobbig met suiker.
Hak de chocolade fijn.
Verhit de rest van de room {250 centiliter}, haal de pan van het vuur en laat de chocolade erin oplossen.
Laat het mengsel afkoelen in een bak met koud water.
Verhit in een pannetje 2 eetl. water.
Haal de pan van het vuur, knijp de gelantine uit en los het op in het watermengsel.
Roer het door de chocolade, laat het iets afkoelen.
Meng eenderde van de geklopte slagroom door het chocolademengsel.
Spatel voorzichtig de rest van de slagroom erdoor.
Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit hier een mooie rozet van in het chocolade bakje.
laat de mousse opstijven.
Smakelijk eten.

bron: geleerd op een workshop

Recept geplaatst op 04-04-2006 om 16:21:27 door en is 660979 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Lettervla Lettervla
Rijst-advocaatpudding Rijst-advocaatpudding
Warme appell peren taartjes Warme appell peren taartjes
Bananensplit Bananensplit

Beoordeel recept Waardeer recept chocoladebakje met witte chocolademousse:
  

Recept reactie(s)

  : geplaatst op 16-04-2006 om 21:36:21
Dit recept is echt een aanrader. Heb het eerste paasdag gegeten, en smaakte prima.
  : geplaatst op 24-04-2006 om 21:12:26
ik heb dit recept gemaakt, was wel even opletten met de ballonnetjes, die moet je niet te hard opblazen want anders klappen ze kapot en zit heel je keuken onder de chocolade. Het smaakte prima, echt een aanrader. Het is ook leuk om die chocoladebakjes te maken voor een kinderfeestje en dan af te vullen met ijs.
  : geplaatst op 12-12-2008 om 01:02:29
Hallo,

ik kan niet wachten om dit uit te proberen. Wat ik bij de ingredienten zie staan is 750 <b>centiliter</b> slagroom. Is dit wel correct?? Lijkt me erg veel :s. Dat is namelijk 7500 ml slagroom. Dus ik vroeg me af of het niet te veel is... Het kan ook aan mij liggen. Ik hoop zsm een antwoord te krijgen. Alvast bedankt.

Vet Onderstrepen Cursief